2012. május 1., kedd

A magok anyja - Quinoa

Ma volt az első lestyán szüret. Amikor megláttam a gyönyörű leveleket, azonnal  „rizottót” vízionáltam. De árválkodott  itt hosszú idő óta és kipróbálásra várt egy  csomag quinoa. Így ez szolgáltatta a mai ebéd fő alapanyagát. Bár nem is emlékszem mikor volt utoljára rizs. Talán amikor „ indiai hetet” tartottam és levesköret és ital is készült belőle.

1 bögre quiona  (2 dl )
2 bögre víz (nekem még kellett hozzá kb 1 dl)
2 db közepes  sárgarápa
1 bögre zöldborsó (ez most fagyasztott volt)
½ doboz kukorica konzerv (csak a kukorica)
újhagyma
4-5 lestyán levél
2 ek. olívaolaj
1 kk. borsikafű
1-2 ek. reszelt parmezán

A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, a hagymát és lestyánt apró darabokra vágjuk, a  sárgarépát gyufaszálra. A quinoát alaposan megmossuk, majd olívaolajon el kezdjük párolni Hozzáadjuk a hagymát és folytatjuk a párolást. Kb. 5perc után beletesszük  borsót, répát és felöntjük vízzel. (Én fokozatosan adtam hozzá, mivel most készítettem először és csak mások tapasztalata állt rendelkezésemre) Sózzuk, hozzáadjuk a borsika füvet. Amikor elkészült beletesszük a kukoricát. Tehetünk bele reszelt parmezánt, de anélkül is finom.

További receptek:
http://www.mindmegette.hu/a-quinoa-12385
http://mezesmadzag.blogspot.com/2009/01/quinoa-wokban-slt-zldsgekkel.html
http://chiliesvanilia.blogspot.com/2007/05/quinoa-slt-paprikval-pirtott-jhagymval.html
http://csicseriborsobablencse.blogspot.com/2009/03/quinoa-tabbouleh.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése