2012. április 3., kedd

Medvehagymás burgonyakrémleves



A múlt hét a medvehagymás ételek  jegyében telt, de  még mindig volt, így ki akartam próbálni még egy-két ételben. Mivel kevés időm volt azon gondolkodtam mit főzzek ami gyorsan elkészül és a lehető legkevesebb előkészítéssel jár és folyékony. Így medvehagymás burgonyakrémleves lett.


3 nagy burgonya kb 70 dkg
1 kis darab póréhagyma
olivaolaj
2-3 ek. joghurt vagy tejföl
bors
medvehagyma pesto (Köszönet Javas Zsuzsának az ötletért)
petrezselyem


A poréhagymát megmossuk és felkarikázzuk. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk. A póréhagymát kevés olajon megpároljuk.
Hozzáadjuk a burgonyát, felöntjük  kicsit több vízzel,  mint ami ellepi, sózzuk  és lassú tűzön puhára főzzük. Hozzáadjuk a joghurtot és amikor elkészült botmixerrel pürésítjük vagy turmixoljuk. A végén belekeverjük a medvehagymát. Tálalásnál megszórhatjuk  petrezselyemmel. Esetleg kínálhatunk mellé pirítóst, ez most elmaradt, mert megáll benne a kanál sűrűségűre készült:)  Nem akartam agyon fűszerezni, így csak borsot tekertem bele a végén.

4 megjegyzés:

  1. tetszik a recept, ki fogom próbálni:)

    VálaszTörlés
  2. Örülök:) Próbáld, finom:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom lehet, igazán tavaszi, vitamindús étel:)A színe is olyan szép. Bodog ünnepet:)

    VálaszTörlés
  4. Fincsi volt:)) Itt nem látszik, de valóban szép színt ad neki a medvehagyma és a medvehagymás olaj. Köszönöm, boldog ünnepeket kívánok Neked is:)

    VálaszTörlés