2011. november 28., hétfő

Napraforgó

Esszenciális zsírsavak, fehérjék, vitaminok, B1, B2, és E vitamin, ásványi anyagok, nyomelemek, foszfor, káliumba napraforgómagban található E vitamin igen jelentős, így erős antioxidáns hatású, erősíti immunrendszerünket, és sejtvédő tulajdonsággal is bír.
Csökkenti a magas koleszterin szintet, és a magas várnyomást. Aki ilyen betegségekben szenved, igyon rendszeresen napraforgómagból készült teát, vagyis 1 liter forró vízbe tegyünk bele egy csésze nyers hántolt napraforgómagot, és főzzük kb. fél óráig. Szűrjük le és osszuk le négy adagra. Ugyanezt napraforgó virágszirommal is megtehetjük, ami szintén jótékony hatással lesz szervezetünkre.

Bővebben itt: Napraforgó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése