2011. július 24., vasárnap

Joghurtos-juhtúrós-kapros uborka leves


Hozzávalók:
2 db kisebb uborka
½ liter joghurt
5 dkg juhtúró
1 szál újhagyma
1 csokor kapor (ízlés szerint)
2 gerezd fokhagyma
1 ek. extra szűz olivaolaj
1 kk.méz (cukorral is lehet)
só (ízlés szerint)
örölt bors (ízlés szerint)
Elkészítés:
1.       Az uborkát meghámozzuk és felkockázzuk.
2.       A hagymát, kaprot összevágjuk.
3.       A fokhagymát átttörjük.
4.       A hozzávalókat bedobjuk a turmixba, ráöntjük a joghurtot és hozzáadjuk a juhtúrót, sót borsot és mézet.  Az egészet jól összeturmixoljuk.
5.       1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek.
6.       Díszíthetjük kaporral vagy mentával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése