2011. július 20., szerda

Zöldbabos lecsó



4 db paprika
3 db paradicsom
1 maréknyi zölbab
1 nagy hagyma
extraszűz olivaolaj
chili
bazsalikom
1-2 gerezd fokhagyma
víz
1 db tojás személyenként
petrezselyem


A hozzávalókat alaposan megmossuk.
A hozzávalókat összevágjuk. (A ki nem szereti a lecsóban a paradicsom bőrét, pár pillalanra tegye forró vízbe és húzza le.)
A hagymát az olajon meghervasztjuk, majd
Hozzáadjuk a babot, egy pici vizet, csipet sót és pároljuk. Amikor már majdnem olyan puha, ahogy szeretjük, hozzáadjuk a paprikát és folytatjuk a dinsztelést, kicsit sózzuk.

Beletesszük a paradicsomot kevés bazsalikomot, fokhagymát és készre főzzük.

Közben a tojásokat megfőzzük (keményre), leszedjük a héját és hosszában elnegyedeljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése