2011. július 22., péntek

Tojáskrém



Hozzávalók:
3 db tojás
¼  vaj 2-2,5 dkg)
½  piros kaliforniai paprika
½  sárga kaliforniai paprika
1 paradicsom
1 lilahagyma
1 kovászos uborka
 petrezselyem
2-3 salátalevél (elhagyható)
só   (ízlés szerint)
bors (ízlés szerint)
1 tk. mustár (ízlés szerint)

Elkészítés
1.       A tojásokat keményre főzzük.
2.       A tojások fehérjét és a zöldségeket apró kockára vágjuk. A petrezselymet apróra vágjuk.

3.       A tojások sárgáját, a vajat, sót, borsot, mustárt, hagymát jól összekeverjük.
4.       Hozzáadjuk a kovászos uborkát, a paprikák , uborka, paradicsom felét( A másik fele a díszítéshez kell) és összedolgozzuk.
5.       A kész masszát megízleljük, ha még szükséges, sózzuk, borsozzuk.
6.       Golyókat formálunk és zölségágyon tálaljuk.
7.       Kitűnő előételnek, de ehetjük magában vagy pirítósra kenve reggelire vagy  vacsorára is.
8.        
Nagyon régen egy receptoldalon láttam egy tojáskrém receptet, ami nagyon jól nézett ki. Olyan hozzávalókat tartalmazott, amiket én nem eszem (kolbász, sonka), de a látvány nem hagyott nyugodni és elkészítettem a zöldséges variációját. A képen látható saláta nem hasonlít arra, amibe beleszerettem, de hátha valaki ebbe is beleszeret:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése