2011. július 21., csütörtök

Karfiol golyók (hideg)



4 karfiol rózsa
1 tojás
½  paradicsom
½  paprika
½  lilahagyma
extraszűz oliva olaj
bors
szezámmag
petrezselyem

A karfiolt rózsáira szedjük és enyhén sós vízben megfőzzük, amikor megfőtt a  levét leöntjük.
A tojásokat keményre főzzük. ( 10 perc )
A zölségeket megmossuk, szárazra csepegtetjük, majd felkockázzuk. A petrezselymet apróra vágjuk.
A főtt  tojásokat megtisztítjuk, fehérjét  leválasztjuk és apró kockákra vágjuk.
A karfiolt, tojás sárgáját pici oliva olajat villával összetörjük , pár tekerés borsot és ha még szükséges, kevés só hozzáadásával jól összedolgozzuk.
 Hozzáadjuk a felkockázott zölségeket és a petrezselymet és az egészet jól összekeverjük.
Egy edényben szezámmagot pirítunk, a masszából golyókat formálunk és a pirított szezámmagban megforgatjuk.
Ehetjük előételként, vagy reggeli kenyérre kenve, esetleg valamilyen salátához. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése